You are here: Home / Reizen met Regiotaxi Eemland Heuvelrug / Begeleiding en hulpmiddelen

Begeleiding en hulpmiddelen

De voertuigen van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug zijn toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen. Wmo-pashouders kunnen gratis of tegen gereduceerd tarief een begeleider meenemen.

Er zijn drie mogelijkheden:

• Sociaal begeleider

• Medisch begeleider

• OV-begeleider

Kinderen

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen mee als ze begeleid worden door iemand van 12 jaar of ouder. Per betalende reiziger mogen er 2 kinderen onder de 4 jaar gratis mee. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen de helft van het OV-tarief. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet zonder begeleiding reizen.

(Huis)dieren

Een aangelijnde hulphond, als zodanig herkenbaar, mag gratis mee met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug. Geef bij de ritreservering aan dat u een hulphond meeneemt. Kleine (huis)dieren zijn toegestaan in de voertuigen van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug onder de strikte voorwaarde dat het (huis)dier op schoot in een kleine handtas meegenomen wordt. Het (huis)dier mag in de regiotaxi niet uit de tas. Deze dieren reizen gratis mee. Neemt u een groter huisdier mee, dan betaalt u de helft van het OV-tarief.

Hulpmiddelen

Het is mogelijk om uw rollator, scootmobiel of rolstoel, sportrolstoel of elektrische rolstoel gratis mee te nemen. Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan om tijdens de rit met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug op uw scootmobiel te blijven zitten. De chauffeur rijdt uw scootmobiel in en uit de taxi. Het is niet toegestaan om dat zelf te doen. Desgewenst helpt de chauffeur u bij het in- en uitstappen. De bussen zijn standaard uitgerust met een rolstoel. Indien u moeite heeft om de instap via de trap te maken, dan kunt u met de rolstoel gebruik maken van de lift en zo veilig de instap maken.

Veilig vervoer

Veilig reizen staat bij Regiotaxi Eemland-Heuvelrug voorop. Daarom geldt er een aantal regels.

• Reizigers in een regiotaxi zijn verplicht een veiligheidsgordel te dragen. Dat geldt ook voor reizigers in een rolstoel. De chauffeur kan u helpen bij het vastmaken van de gordel.

• Rolstoelen en scootmobielen worden vastgezet volgens de eisen van Veilig Vervoer Rolstoelen. Dat betekent dat een rolstoel als veilig vervoerbaar wordt geacht als die voldoet aan de eisen uit de norm ISO 7176-19. De rolstoel heeft dan een crashtest doorstaan en is sterk genoeg om tijdens de rit én bij een ongeval de passagier op zijn plaats te houden.

• Het is niet toegestaan om tijdens de rit met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug op uw scootmobiel te blijven zitten. De chauffeur rijdt uw scootmobiel in en uit de taxi. Het is niet toegestaan om dat zelf te doen. Desgewenst helpt de chauffeur u bij het in- en uitstappen.

• Reist u met jonge kinderen? Dan bent u verplicht zelf een kinderzitje of stoelverhoger mee te nemen. De chauffeur helpt u bij het vastzetten.

• Het is niet toegestaan om staand op de lift in te stappen, eventueel kunt u hiervoor de rolstoel gebruiken die aanwezig is in de taxi's.