mask
You are here: Home / Reizen met Regiotaxi Utrecht / Begeleiding en hulpmiddelen

Begeleiding en hulpmiddelen

De voertuigen van Regiotaxi Utrecht zijn toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen. Wmo-pashouders kunnen gratis of tegen gereduceerd tarief een begeleider meenemen. Er zijn drie mogelijkheden:

Kinderen
Kinderen tot 4 jaar mogen reizen gratis mee onder begeleiding van een volwassene, met een maximum van twee kinderen per betalende reiziger. Kinder jonger dan 12 jaar mogen niet zonder begeleiding reizen.

(Huis)dieren
Een aangelijnde hulphond, als zodanig herkenbaar, mag gratis mee met Regiotaxi Utrecht. Geef bij de ritreservering aan dat u een hulphond meeneemt. Kleine (huis)dieren zijn toegestaan in de voertuigen van Regiotaxi Utrecht onder de strikte voorwaarde dat het (huis)dier op schoot in een kleine handtas meegenomen wordt. Het (huis)dier mag in de regiotaxi niet uit de tas.

Hulpmiddelen
Het is mogelijk om uw rollator, scootmobiel of rolstoel, sportrolstoel of elektrische rolstoel gratis mee te nemen. Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan om tijdens de rit met Regiotaxi Utrecht op uw scootmobiel te blijven zitten. De chauffeur rijdt uw scootmobiel in en uit de taxi. Het is niet toegestaan om dat zelf te doen. Desgewenst helpt de chauffeur u bij het in- en uitstappen.

Veilig vervoer
Veilig reizen staat bij Regiotaxi Utrecht voorop. Daarom geldt er een aantal regels.

  • Reizigers in een regiotaxi zijn verplicht een veiligheidsgordel te dragen. Dat geldt ook voor reizigers in een rolstoel. De chauffeur kan u helpen bij het vastmaken van de gordel.
  • Rolstoelen en scootmobielen worden vastgezet volgens de eisen van Veilig Vervoer Rolstoelen. Dat betekent dat een rolstoel als veilig vervoerbaar wordt geacht als die voldoet aan de eisen uit de norm ISO 7176-19. De rolstoel heeft dan een crashtest doorstaan en is sterk genoeg om tijdens de rit én bij een ongeval de passagier op zijn plaats te houden.
  • Het is niet toegestaan om tijdens de rit met Regiotaxi Utrecht op uw scootmobiel te blijven zitten. De chauffeur rijdt uw scootmobiel in en uit de taxi. Het is niet toegestaan om dat zelf te doen. Desgewenst helpt de chauffeur u bij het in- en uitstappen.
  • Reist u met jonge kinderen, dan bent u verplicht zelf een kinderzitje of stoelverhoger mee te nemen. De chauffeur helpt u bij het vastzetten.