You are here: Home / Nieuws

Nieuws

13 april


Heeft u uw vaste ritten al ingepland voor 2022? En valt één van deze ritten op een feestdag? Dan wordt deze rit niet standaard ingepland. 

Wilt u wel gebruik maken van Regiotaxi Eemland Heuvelrug tijdens een feestdag? Vergeet dan niet om apart te reserveren!

Tijdens de feestdagen willen wij u het best mogelijk vervoer bieden. Wij adviseren u daarom om op tijd uw ritten te reserveren.

23 maart 2022

Met ingang van 23 maart zijn alle beperkingen vervallen. Dit betekent dat alle ritten voor reizigers die met een indicatie gebruik maken van de regiotaxi weer normaal worden uitgevoerd. Ook hoeft u geen mondkapje meer te dragen. 

Heeft u een zwak immuumsysteem? Dan raden wij u aan om nog wel een mondkapje te dragen. 

26 april

Per 1 mei 2021 gaat het callcenter van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug over naar een nieuw reserveringssysteem.  Als u uw rit altijd reserveert via de telefoon dan verandert er voor u niets. Maakt u gebruik van de Regiotaxi website om uw regiotaxirit te reserveren? Dan zult u zien dat het uiterlijk van het reserveringsgedeelte van de website is veranderd.

22 april

Met ingang van 28 april 2021 is door de rijksoverheid de avondklok opgeheven. Dit betekent dat vanaf dat moment reizen met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug ook in de avonduren weer mogelijk is. Van 6 uur ‘s ochtends tot middennacht, staan wij voor u klaar. Het callcenter is bereikbaar tot de laatste reiziger is uitgestapt. Wij adviseren gebruikers van de regiotaxi Eemland-Heuvelrug om vroegtijdig hun ritten te boeken.. Op deze manier houden we Regiotaxi Eemland-Heuvelrug voor iedereen beschikbaar. Bij voorbaat dank!

29 maart 2021

Door de corona maatregelen kunnen er nog steeds maar een beperkt aantal reizigers mee in de taxi. Dit zorgt ervoor dat op bepaalde momenten van de dag de regiotaxi vol zit. De opdrachtgever van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug heeft in overleg met de vervoerder gekeken naar diverse oplossingen om de druk op de regiotaxi vervoer beter te stroomlijnen. 

29 maart 2021

Pasen komt eraan. Dus reserveer alstublieft uw rit met de regiotaxi voor Pasen ruim op tijd!

 5 maart 2021

Steeds meer reizigers boeken weer een rit met de regiotaxi in Eemland-Heuvelrug. Maar door de corona maatregelen kunnen er nog steeds maar een beperkt aantal reizigers mee in de taxi. De vervoerder kan ook niet zo gemakkelijk ritten combineren. Dit alles zorgt ervoor dat op bepaalde momenten van de dag de regiotaxi vol zit. De vervoerder kan dan geen nieuwe reizigers meer accepteren.

17 februari 2021

De Rijksoverheid heeft aangegeven dat het Wmo-vervoer in voorkomende gevallen ingezet kan worden voor vervoer van/naar vaccinatielocaties. We hebben de belangrijkste vragen voor u op een rij gezet.

Regiotaxi rijdt weer
Dec 30, 2020

15 februari 2021

Door de ijzel kan het op sommige plaatsen nog glad zijn, maar na overleg met de vervoerder is besloten om het vervoer weer op te starten. Dit betekent dat u vanaf 12 uur weer ritten kunt boeken. Heeft u al een rit gereserveerd voor vandaag, dan wordt deze uitgevoerd.

We bedanken u voor uw begrip voor de situatie van vanmorgen.

14 februari 2021

In verband met de code rood van het KNMI voor de te verwachten ijzel kunnen ritten van de regiotaxi op maandagmorgen 15 februari niet doorgaan. Wij zullen in de loop van de morgen de weersomstandigheden in de gaten houden en op het moment dat de ijzel verdwenen is kan er weer gereisd worden. Wij verwachten dat het vervoer vanaf 12 uur weer opgestart kan worden. Mocht dit eerder mogelijk zijn, dan berichten we dit via de website.

Alleen voor uiterst noodzakelijke ritten zullen we kijken of er mogelijkheden zijn om iemand veilig naar de bestemming te vervoeren.

9 februari 2021

Voor de regiotaxi geldt dat er vanaf dinsdagmiddag 9 februari 12.00 uur weer gereden kan worden. Wel geldt nog een negatief reisadvies. Bestel alleen uw rit voor noodzakelijke reizen.

De vervoerder probeert u ondanks gladheid in bijvoorbeeld woonwijken zo goed en veilig mogelijk te vervoeren. Wel kan het zijn dat er in sommige gevallen vertraging kan ontstaan, maar we proberen dit te waar mogelijk te voorkomen.

Mocht de weersituatie veranderen, dan houden we u via de website op de hoogte.

8 februari 2021

Voor het reizen met regiotaxi geldt dat in nauw overleg met de vervoerder besloten is dat ook voor dinsdagmorgen 9 februari alleen strikt noodzakelijke ritten uitgevoerd kunnen worden. Dit geldt in ieder geval tot dinsdag 9 februari 12 uur. In de loop van de ochtend, wordt de beslissing genomen hoe er dinsdag na 12:00 uur gereden kan worden.

8 februari 2021

Voor het reizen met de regiotaxi geldt dat we op maandag 8 februari alleen strikt noodzakelijke ritten uitvoeren. Met de huidige weersomstandigheden raden we iedereen aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. In overleg met de vervoerder is besloten om alleen strikt noodzakelijke ritten uit te voeren. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld ritten naar een uitvaart of een medisch bezoek in het ziekenhuis, dat niet uitgesteld kan worden. 

7 februari 2021

Voor het gebruik van de regiotaxi geldt het volgende voor maandagmorgen 8 februari 2021 tot 12:00 uur. Gedurende deze periode geldt een boekingsstop voor alle niet noodzakelijke ritten. Dit in verband met de gladheid en de winterse omstandigheden en de inmiddels afgegeven code oranje van het KNMI.

In overleg met de vervoerder is besloten om alleen strikt noodzakelijke ritten te rijden. We vragen u met klem om uw reis tot een later tijdstip uit te stellen. Dit in verband met uw eigen veiligheid en die van de chauffeurs.

In de loop van de ochtend informeren we u via deze website over het vervoer gedurende de rest van de dag.

6 februari

Het KNMI heeft in verband met het verwachte winterweer voor zondag 07-02-2021 voor het hele land een weeralarm code rood afgegeven. Daarom hebben wij met onze vervoerder, voor de veiligheid van onze passagiers en chauffeurs, moeten besluiten dat de regiotaxi morgen (7-2-2021) de hele dag en avond niet zal rijden.

Voor maandag (8-2-2021) zal de situatie opnieuw worden beoordeeld. Houdt u daarom de website van regiotaxi in de gaten.

Onze excuses voor dit ongemak. Wij hopen u weer snel veilig te kunnen vervoeren.

3 februari 2021

Er zijn extra regels bekend gemaakt voor veilig reizen met de regiotaxi in verband met corona. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de reizigers die gebruikmaken van regiotaxi verplicht zijn om een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen en dat het maximaal aantal personen dat in de taxi mag zitten wordt beperkt.

22 januari 2021

In heel Nederland geldt een avondklok vanaf zaterdag 23 januari 21.00 uur. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s in de ochtend binnen moet blijven. Deze regel heeft ook gevolgen voor het vervoer van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug.

15 december 2021

Wilt u reizen met de kerstdagen? Dan vragen we u uw ritten ruim van tevoren te reserveren. Ritten voor de kerstdagen kunnen uiterlijk geboekt worden tot en met woensdag 22 december 2021 22:00 uur. Dat geldt ook voor de retour ritten.

15 december 2020

De kosten voor het gebruik van de regiotaxi zijn het afgelopen jaar behoorlijk gestegen. Om in de pas te blijven daarmee is sinds 1 oktober het tarief in twee rondes verhoogd. Vanaf 1 januari 2021 is het instap- en zonetarief voor Wmo-reizigers van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug €1,-

25 augustus 2020

Met enige regelmaat krijgt de Klantenservice aanvragen voor een rit met de regiotaxi naar een bestemming waar onderzoek wordt gedaan naar corona, zoals een teststraat. In het belang van de gezondheid van de chauffeur en medereizigers in de taxi kunnen we helaas niet voldoen aan dit soort rit aanvragen. Wij verzoeken u dringend dit soort ritten anders te regelen of een huisbezoek aan te vragen voor de corona test bij de GGD.