You are here: Home / Nieuws / Gratis met de regiotaxi naar het stemlokaal

Gratis met de regiotaxi naar het stemlokaal

Wat moet u doen?
Om gebruik te maken van de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug kunnen reizigers bellen met het reserveringsnummer: Regiotaxi Eemland-Heuvelrug: 0900-11 22 445.
Dit geldt voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg.

U kunt een rit boeken naar het dichtstbijzijnde stemlokaal. Vergeet niet om de terugrit ook te reserveren!

Geld terug
De kosten van de rit krijgt u terug van de provincie Utrecht. Hiervoor stuurt u een e-mail naar regiotaxi@provincie-utrecht.nl. Geef in de e-mail uw naam, pasnummer van regiotaxi en IBAN-nummer door. Uw vergoeding wordt zo spoedig mogelijk op uw bankrekening gestort.

Regiotaxi
Dankzij de Regiotaxi kunnen mensen met een mobiele beperking toch met het OV reizen, zelfs van deur tot deur. Ook biedt de speciale taxi uitkomst voor mensen die ver van een OV-halte wonen. De regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi, die u deelt met andere reizigers. De chauffeur brengt u van uw huis naar het adres waar u naartoe wilt tot maximaal 25 kilometer, in dit geval het dichtsbijzijnde stembureau. In principe kan iedereen met de Regiotaxi reizen, mensen met een Wmo-pas betalen een aangepast tarief. Tijdens de verkiezingsdag betaalt de provincie Utrecht uw rit naar het stembureau.

Filed under: ,